Overhemden met afneembare kraag

Arrow werd in de negentiende eeuw vooral bekend vanwege de overhemden met afneembare kraag die zij op de markt brachten. Omdat er nog geen moderne wasmachines waren was het schrobben van de kragen van de overhemden vaak een tijdrovend karweitje. De uitvinding van de afneembare kraag viel dan ook zeer in de smaak bij menig huisvrouw van toen. Door de kraag afneembaar te maken werd dit makkelijker en kon de kraag apart in de week worden gezet. In de glorietijd van de afneembare kraag tot aan het einde van de negentiende eeuw had Arrow vele verschillende soorten afneembare kragen in het assortiment. Later verdween de afneembare kraag uit het mannen modebeeld.

Krimpende boorden
Aan het begin van de vorige eeuw kwam Arrow met de Sanfor methode, een speciale techniek die ervoor zorgde dat de boorden van overhemden veel minder krompen tijdens het wassen. Arrow was hierin zeer vooruitstrevend en het heeft het merk dan ook wereldwijd veel naamsbekendheid op geleverd. Deze techniek werd later door andere producenten overgenomen. Arrow is gedurende zijn bestaansperiode altijd bezig geweest met het zoeken naar nieuwe innovaties om de kwaliteit en het draagcomfort van zijn overhemden te verbeteren. Dit heeft het bedrijf geen windeieren gelegd, Arrow mag zich verheugen in een zeer grote populariteit.

Twee collecties
Arrow brengt al jarenlang twee basis collecties overhemden op de markt. Er is de sportswear collectie, met overhemden voor iedere gelegenheid. En er is de dresswear collectie die bestaat uit overhemden die zeer geschikt zijn voor naar het werk of om te dragen bij formele gelegenheden. Voor beide collecties geldt dat ze zijn gemaakt van topkwaliteit katoen en ontworpen met oog voor detail en stijl. Voor welke collectie je ook kiest, je vindt altijd een overhemd van Arrow dat past bij jouw stijl van kleden en bij de gelegenheid waarvoor je het wilt dragen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.