Strijkvrije Arrow shirts

Strijkvrije overhemden bestaan al een tijdje, en Arrow is al sinds de jaren ’70 op de strijkvrije overhemden markt aanwezig! Maar wat maakt nu dat een overhemd strijkvrij is?

Dit verschil ligt geheel in het productieproces, de stof van strijkvrije overhemden wordt op een bepaalde manier behandeld waardoor strijken niet langer noodzakelijk is.
Voorheen betekende strijkvrij vaak dat het overhemd van een harde polyesterstof was gemaakt,  natuurlijk was dit niet heel comfortabel en zijn er verbeteringen geweest op dat gebied.

Inmiddels worden de strijkvrije overhemden gewoon van behandeld katoen gemaakt, het katoen gaat in een soort harsbad en wordt daarna geweven in een kreukvrije stof. De goedkopere varianten worden soms nog wel van polyester gemaakt. Het nadeel hiervan is dat de stof maar enkele wasbeurten kreukvrij blijft en de stof transpiratie stimuleert.

De Arrow overhemden worden van het behandelde katoen gemaakt, voor het beste kreukvrije resultaat zijn de volgende wasinstructies van belang;  was het Arrow overhemd op 40 graden binnenste buiten en sla de manchetten en de kraag om. Na het wassen eerst het overhemd uitkloppen, hang het overhemd nat op een kleding hanger en strijk de boord en manchetten met de vingers glad. Hierna hoeft het strijkvrije overhemd niet meer gestreken te worden (eventuele kreukels verdwijnen door lichaamswarmte).

Ook deze overhemden hebben de Amerikaanse uitstraling waar Arrow bekend om staat. De strijkvrije varianten van de Arrow-overhemden zijn van dezelfde goede kwaliteit als de normale arrow shirts en gaan even lang mee.

Voor een eigen strijkvrij Arrow overhemd kunt u kijken op www.hemdvoorhem.nl.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.