Arrow overhemden

Arrow overhemden

Al bijna 200 jaar bestaat het merk Arrow. Natuurlijk zagen de overhemden en producten er niet zo uit zoals wij de ze nu kennen. Maar ze bestonden al wel!

Geschiedenis

Het merk Arrow is opgericht in 1820. Ze produceerden overhemden met een afneembare kraag en deze bleven bijna 100 jaar erg populair. Grotendeel van het assortiment van de Arrow overhemden waren effen wit. In de jaren 70 en 80 kwam hier geheel verandering in. Alles aan de overhemden werd aangepast.

Materiaal, maten en pasvorm.

Het materiaal van de Arrow overhemden is katoen. Alle overhemden in het assortiment van Arrow zijn strijkvrij. Dit komt omdat voordat het katoen wordt geweven, het in een hars bad wordt geweekt. Hierdoor gaan de kreukels er vanzelf uit na het wassen. Wel moet je het overhemd dan even op een haakje hangen! De Arrow overhemden zijn te verkrijgen in de boordmaten 37 tot en met 46. Met andere woorden van S tot en met XXL. Ook hebben de overhemden van Arrow verschillende pasvormen. Recht model en strak getailleerd. De woorden zeggen het al, het rechte model is niet getailleerd en loopt recht langs het lichaam. Het strak getailleerde model is strak getailleerd en voelt aan als een 2de huid!

Wasvoorschriften

Omdat het overhemd strijkvrij is, zijn de wasvoorschriften iets anders dan normaal. De overhemden moeten binnenste buiten worden gevouwen om slijtage te voorkomen en na het wassen opgehangen worden om te drogen. Strijk de boord,manchetten en de knooplijst glad met uw hand. Maximaal 6 overhemden per wasbeurt van maximaal 600 toeren.

Mobiele versie afsluiten